‘Workation voor ondernemers in Spanje’

Leer in 4 dagen hoe je door inzet van Personal Branding en online marketing beter zichtbaar kunt worden voor meer klanten en meer omzet

De Workation in Spanje – een business retreat voor ondernemers die toe zijn aan een volgende stap met hun bedrijf.

 • Draai je al jaren ongeveer dezelfde omzet en zou je graag willen dat deze omzet gaat groeien?
 • Weet je dat je meer zou moeten opvallen online, maar weet je niet zo goed hoe je dit moet doen?
 • Wil je leren hoe je door inzet van Personal Branding en online marketing makkelijker klanten aantrekt en wil je hierbij goed begeleid worden door een ervaren marketeer?

Dan is deze business retreat / workation echt iets voor jou!

Marketingspecialist Janke Papa coacht je tijdens de workation.

We weten allemaal dat je als ondernemer aan je bedrijf en aan jezelf moet blijven werken.
Dit doen we door workshops en trainingen te volgen. Maar als je een workshop of training hebt gevolgd dan is het vaak zo dat je thuisgekomen zo druk bent met andere dingen dat je geen tijd hebt om het geleerde in de praktijk te brengen. Dit heb je niet als je op workation naar Spanje gaat.

Leren én implementeren voor beter resultaat.

Tijdens de workation volg je in de ochtend de training. De training is een mix van theorie over Personal Branding en online marketing met daaraan oefeningen / opdrachten die op maat voor jou bedrijf zijn samengesteld. De rest van de dag ga je huiswerkopdrachten maken, brainstormen met andere deelnemers en kennis uitwisselen. Je implementeert het geleerde gelijk zodat het resultaat gewaarborgd is. Hierdoor leer je 4 dagen waar je normaliter een aantal maanden mee bezig bent.

Waarom een business retreat in Spanje?

Uit ervaring weet ik dat het goed is om ‘even helemaal weg te zijn’ uit je dagelijkse omgeving. Door de letterlijke afstand die je creëert, word je gedwongen om van een afstand naar je bedrijf te kijken – en daarmee vaak ook naar jezelf. Doordat je niet gestoord wordt door dagelijkse beslommeringen, telefoon, mail, je gezin, je boodschappen en noem maar op, kun je echt focussen op je bedrijf en jezelf als ondernemer. Door de inspirerende omgeving en de efficiënte manier van leren is een business retreat een zeer effectieve investering en goed voor de productiviteit. Daarnaast draait het ook om netwerken, socializen, elkaar inspireren en bruine benen 🙂

Over de business retreat in Spanje

De ‘Workation in Spanje’

De workation vindt plaats op een prachtige, rustgevende plek in Andalusie. Je staat ‘s ochtends op met het zonnetje en geniet van een heerlijk ontbijt. Vervolgens ben je een aantal uren intensief aan het werk aan je bedrijf (en niet vóór je bedrijf). Elke ochtend tussen 9 en 13 uur werken we door middel van theorie en praktijkoefeningen aan je online zichtbaarheid. Want als je beter zichtbaar bent zullen potentiële klanten je vinden en zal je omzet gaan groeien. Je leert hoe je door middel van Personal Branding en online marketing nieuwe stappen kunt gaan zetten met je bedrijf, zodat je meer en leukere klanten krijgt door precies dat te doen wat je het liefste doet.

Na deze workation weet je:

 • Hoe je  jouw onderscheidende vermogen duidelijk maakt in je marketingboodschap en pitch
 • Wie jouw ideale klant is
 • Hoe je de klanten bereikt tijdens hun klantreis (customer journey)
 • Hoe je nuttige marketing-tools voor jouw bedrijf inzet
 • Hoe je je klant direct ‘ja’ laat zeggen tegen je voorstel door een ‘onweerstaanbaar aanbod’ aan te bieden
 • Hoe je goede prijzen kunt vragen in plaats van het ‘uurtje-factuurtje-principe’
 • En nog veel meer…

Tijdens deze business retreat ga je veel opsteken over online marketing en zichtbaarheid, waardoor je omzet zeker stijgt. Daarnaast  is er tijd om te sparren met collega-ondernemers, te genieten van Spanje, te wandelen, naar het strand gaan, lekker eten en drinken, mooie plekjes ontdekken. Precies waar jij op die momenten zin in hebt. Alleen of met de anderen. Alles mag, niets moet.

Het dagelijkse programma tijdens de business retreat in Spanje

Het programma is als volgt:

Elke dag:

Rustig opstaan en ontbijten in je eigen tempo.

9 – 13 uur: In de groep werken we aan de hand van theorie en praktijkoefeningen aan je online zichtbaarheid en jouw profilering. Personal Branding dus. Er is voor iedereen veel persoonlijke aandacht doordat we met een kleine groep zijn.

De rest van de dag: Mijn advies is om gelijk het geleerde in de praktijk te gaan brengen. Je kunt je huiswerkopdrachten maken, met collega ondernemers sparren of lekker ontspannen. Je bent vrij om te doen wat je wilt. Je kunt naar het strand, wandelen, zwemmen, relaxen of uitgebreid lunchen in een van de gezellige restaurants of tapa’s bars. Er is veel tijd en ruimte voor eigen initiatief en invulling.

Hieronder zie je de hoofdpunten van het workation programma per dag. Deze business retreat is echter maatwerk. Er kan dus in geschoven worden.

De eerste dag beginnen we met jouw onderscheidende vermogen. Wat maakt jou uniek en hoe profileer je jezelf online? Dus hoe vertel je jouw ‘Personal Brand’ op je website en LinkedIn profiel of tijdens een netwerk evenement?

Dag 2 gaan we focussen op je doelgroep. We maken een persona. Wie is de klant die jij wilt aantrekken? En hoe word je door deze klant gevonden? Tevens komt de klantreis, de customer journey, vandaag uitgebreid aan bod.

De derde dag gaan we aan de slag met een zoekwoordonderzoek. Je leert de basisbeginselen van zoekmachine optimalisatie (seo) en past dit gelijk toe in 1 of meerdere teksten van je website.

De laatste dag leer je welke (online) marketing-tools en marketingkanalen voor jou geschikt zijn om toe te passen binnen de klantreis. Ook staat nu het maken van een ‘marketing funnel’ op de agenda. We sluiten af met de marketingkalender. Alle activiteiten voor het komende jaar worden ingepland en overzichtelijk opgeschreven.

Je kunt er voor kiezen om de workation uit te breiden met een bonusdag.

Deze bonusdag is speciaal voor kenniswerkers die afhankelijk zijn van hun uren. Tijdens deze bonusdag gaan we een onweerstaanbaar aanbod maken voor jouw ideale klant. Je gaat je diensten als producten aanbieden zodat de klant precies weet wat jij voor hem/haar kunt betekenen en zodat je niet meer afhankelijk bent van een uurtarief. Dit aanbod plaatsen we in een marketingpyramide.

Wanneer vindt de workation naar Spanje plaats?

De workation naar Spanje vindt een aantal keren per jaar plaats.

Omdat je zelf je ticket en overnachting boekt ben je flexibel in de duur van je reis. Het business retreat programma duurt 4 (of 5) dagen maar je kunt natuurlijk ervoor kiezen om al een paar dagen eerder te komen of om een paar dagen langer te blijven. Ook is het heel goed mogelijk om je man/vrouw/partner/vriend/vriendin mee te nemen. Hij/zij kan zichzelf vast goed vermaken in de ochtend en de rest van de dag heb je alle tijd voor hem/haar J.

De data voor de komende workations naar Spanje zijn*:

– maandag 17 t/m donderdag 20 april 2023 (en evt. bonusdag op 21 april)

– donderdag 25 t/m zondag 28 mei 2023 (en evt. bonusdag op 29 mei – pinkstermaandag)

Komt de datum echt niet uit? Neem dan contact met me op. Bij voldoende animo zijn andere data zeker bespreekbaar. De beste maanden voor de workation zijn maart, april, mei, september of oktober omdat het dan heerlijk weer is.

Jouw investering voor deze business retreat naar Spanje

Voor de workation betaal je € 1.997 excl. btw.  Neem je een (zaken)partner mee dan betaal je samen slechts € 2.997,- ! Dit is dus € 1.498,50 pp. Kies je voor de bonusdag dan betaal je slechts € 250 excl. btw. extra.
Deze investering is natuurlijk een bedrijfsinvestering en kan fiscaal worden afgetrokken. Afhankelijk van je omzet betaalt de fiscus je 30-50 % terug. 

 

Je krijgt voor deze investering, naast de persoonlijke intensieve begeleiding van mijzelf, vele extra’s:

 • Een zeer uitgebreid naslagwerk waar je later alles nog eens op je gemak in terug kunt lezen
 • Elke dag koffie, thee, water en een heerlijke Spaanse lunch
 • Heerlijk gezamenlijk diner op een avond naar keuze, inclusief drankjes
 • De zee op een 30 kilometer afstand
 • Transfer van vliegveld Sevilla naar je verblijfplaats

Daarnaast hebben we in de maand voor vertrek een gezamenlijke online kick-off meeting, met alle deelnemers. Tijdens deze sessie kan elke deelnemer kort vertellen wie hij/zij is en doet, en zullen we de workation met elkaar bespreken. Een eerste kennismaking dus eigenlijk.

 

*De workation gaat door met minimaal 4 personen. Er is ruimte voor 8 personen, dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Praktische informatie over de workation naar Spanje

Wat heb je tijdens de business retreat verder nodig?

Meestal is het heerlijk zonnig weer in Andalusie. Een korte broek en zwemkleding is daarom aan te raden. ’s avonds kan een vestje nodig zijn. Een laptop met wifi is erg handig. Eventueel kan je er ook voor kiezen om op je tablet of telefoon te werken.

Je kunt overal in de omgeving pinnen.

Je kunt logeren in het landhuis waar de training wordt gegeven. Hier zijn 3 slaapkamers met gezamenlijke douche/toilet/keuken en een heerlijk zwembad. Kosten 25  euro per kamer per nacht. Lakens en handdoeken worden verzorgd. Ook kan je hotels of vakantiehuizen in de regio boeken. Hierover geef ik met alle plezier verdere info.

Een retourticket van Amsterdam of Eindhoven naar Sevilla kan je vaak heel voordelig boeken. Transavia vliegt rechtstreeks.

Deze regio in Spanje is niet toeristisch en daardoor nog heel betaalbaar en puur. Een maaltijd zal, inclusief drankjes rond de 25 euro per persoon kosten.

Ga je een auto huren dan is een geldig rijbewijs nodig en een creditcard die gebruikt wordt in geval van schade. Een auto is wel handig als je individueel uitstapjes wilt maken en elders gaat overnachten.

Heb je vragen over de workation? Stuur gerust een mailtje of bel me op 06-54626631.

Personal Branding workation op Kreta

Even voorstellen…

Mijn naam is Janke Papa.

Ik leer zelfstandige trainers, coaches en consultants om beter gevonden te worden door hun doelgroep, door middel van Personal Branding en online marketing.

Door mijn jarenlange ervaring als marketeer en branding expert (ik ben al ruim 25 jaar werkzaam als marketeer) kan ik kenniswerkers leren hoe ze op een effectieve manier Personal Branding en marketing kunnen gebruiken om die klanten te krijgen die het beste bij hen passen.In de online marketingwereld gaan de ontwikkelingen zo snel dat je wel moet blijven leren. Ik doe dat. En alles wat ik leer, geef ik weer door aan mijn deelnemers, zodat ze nog beter gevonden worden.

Ik gun het iedereen om de kracht van Personal Branding te ontdekken. Hierdoor word je namelijk beter zichtbaar en herkenbaar voor je doelgroep, wat je leukere klanten en meer zelfvertrouwen in je werk oplevert. Verder zal je ontdekken dat met net zo hard werken de omzet stijgt.

Ik ben dol op reizen en op het ontdekken van nieuwe, unieke plekjes op deze wereld. Deze workation brengt ons naar zo’n unieke plek! Ik vind het geweldig om jou hierheen te brengen en je niet alleen te helpen met je bedrijf maar je ook te laten genieten van het prachtige Spanje.

Wil je eerst nog even contact met me? Om te sparren of de workation geschikt voor jou is? Of omdat je speciale wensen hebt? Je kunt me altijd bellen op 06-54626631 of mailen naar janke@hetplan.info

Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. De workation gaat door met minimaal 4 personen. Er is maximaal ruimte voor 8 personen, dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Wij adviseren je voor de reis een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een goed adres hiervoor is assurantiekantoor Van der Goes.