‘Workation op Kreta’

Leer in 4 dagen hoe je beter zichtbaar kunt worden voor meer klanten en meer omzet

Ben jij toe aan een volgende stap met je bedrijf?

Draai je al jaren ongeveer dezelfde omzet en zou je graag willen dat deze omzet gaat groeien? Weet je dat je meer zou moeten opvallen maar weet je niet zo goed hoe je dit moet doen? Wil je leren hoe je door inzet van online marketing makkelijker klanten aantrekt en wil je hierbij goed begeleid worden door een ervaren marketeer? Dan is deze workation echt iets voor jou!

We weten allemaal dat je als ondernemer aan je bedrijf en aan jezelf moet blijven werken. Dit doen we door workshops en trainingen te volgen. Maar als je een workshop of training hebt gevolgd dan is het vaak zo dat je thuisgekomen zo druk bent met andere dingen dat je geen tijd hebt om het geleerde in de praktijk te brengen. Dit heb je niet als je op workation naar Kreta gaat.

Tijdens de workation volg je in de ochtend de training. De rest van de dag ga je huiswerkopdrachten maken, brainstormen met andere deelnemers en kennis uitwisselen. Je implementeert het geleerde gelijk zodat het resultaat gewaarborgd is. Hierdoor leer je 4 dagen waar je normaliter een aantal maanden mee bezig bent.

Uit ervaring weet ik dat het goed is om ‘even helemaal weg te zijn’ uit je dagelijkse omgeving. Door de letterlijke afstand die je creëert, word je gedwongen om van een afstand naar je bedrijf te kijken – en daarmee vaak ook naar jezelf. Doordat je niet gestoord wordt door dagelijkse beslommeringen, telefoon, mail, je gezin, je boodschappen en noem maar op, kun je echt focussen op je bedrijf en jezelf als ondernemer. Door de inspirerende omgeving en de efficiënte manier van leren is een workation een zeer effectieve investering en goed voor de productiviteit. Daarnaast draait het ook om netwerken, socializen, elkaar inspireren en bruine benen 🙂

Over de ‘Workation op Kreta’

De ‘Workation op Kreta’

De workation vindt plaats op een prachtige, inspirerende, luxe plek op Kreta. Je staat ‘s ochtends op met het zonnetje en geniet van een heerlijk ontbijt. Vervolgens ben je een aantal uren intensief aan het werk aan je bedrijf (en niet vóór je bedrijf). Elke ochtend tussen 9 en 13 uur werken we door middel van theorie en praktijkoefeningen aan je online zichtbaarheid. Want als je beter zichtbaar bent zullen potentiële klanten je vinden en zal je omzet gaan groeien. Je leert hoe je door middel van Personal Branding nieuwe stappen kunt gaan zetten met je bedrijf, zodat je meer en leukere klanten krijgt door precies dat te doen wat je het liefste doet.

Na deze workation weet je:

 • Wat jouw onderscheidend vermogen is en hoe je dit vertelt in je marketingboodschap en pitch
 • Welke klanten je graag mee werkt en hoe je deze bereikt
 • Welke marketing-tools nuttig zijn voor jou, en hoe je die inzet binnen jouw bedrijf
 • Welk onweerstaanbaar aanbod past bij jouw klant zodat hij direct ‘ja’ zegt tegen je voorstel
 • Hoe je goede prijzen kunt vragen in plaats van het ‘uurtje-factuurtje-principe’
 • En nog veel meer…

Je gaat veel opsteken over marketing en zichtbaarheid, waardoor je omzet zeker stijgt. Daarnaast  is er tijd om te sparren met collega-ondernemers, te genieten van het prachtige eiland Kreta, te wandelen, naar het strand gaan, lekker eten en drinken, mooie plekjes ontdekken. Precies waar jij op die momenten zin in hebt. Alleen of met de anderen. Alles mag, niets moet.

Het programma

Het programma is als volgt:

Elke dag:

Rustig opstaan en ontbijten in je eigen tempo.

9 – 13 uur: In de groep werken we aan de hand van theorie en praktijkoefeningen aan je zichtbaarheid en online marketing. Er is voor iedereen veel persoonlijke aandacht doordat we met een kleine groep zijn. Hieronder zie je de hoofdpunten van het programma per dag. Het is echter maatwerk en er kan dus in geschoven worden.

De rest van de dag: Mijn advies is om gelijk het geleerde in de praktijk te gaan brengen. Je kunt je huiswerkopdrachten maken, met collega ondernemers sparren of lekker ontspannen. Je bent vrij om te doen wat je wilt. Je kunt naar het strand, wandelen, zwemmen, relaxen of heerlijk lunchen in een van de gezellige taverna’s. Er is veel tijd en ruimte voor eigen initiatief en invulling.

De eerste dag beginnen we met jouw onderscheidende vermogen. Wat maakt jou uniek en hoe vertel je dat op je website/LinkedIn of tijdens een netwerk evenement?

Dag 2 gaan we focussen op je ideale klant. Wie is dat en hoe word je door deze klant gevonden?

De derde dag gaan we een onweerstaanbaar aanbod maken voor deze ideale klant. Je gaat je diensten als producten aanbieden zodat de klant precies weet wat jij voor hem/haar kunt betekenen en zodat je niet meer afhankelijk bent van een uurtarief. Dit aanbod plaatsen we in een marketingpyramide.

De laatste dag leer je welke marketingtools voor jou geschikt zijn om toe te passen. Ook staat nu het maken van een ‘gratis weggever’ op de agenda en we sluiten af met de marketingkalender. Alle activiteiten voor het komende jaar worden ingepland en overzichtelijk opgeschreven.

Wanneer gaan we?

De workation vindt een aantal keren per jaar plaats.

Omdat je zelf je ticket en overnachting boekt ben je flexibel in de duur van je reis. Het programma is 4 dagen maar je kunt natuurlijk ervoor kiezen om al een paar dagen eerder te komen of om een paar dagen langer te blijven. Ook is het heel goed mogelijk om je man/vrouw/partner/vriend/vriendin mee te nemen. Hij/zij kan zichzelf vast goed vermaken in de ochtend en de rest van de dag heb je alle tijd voor hem/haar J.

De data voor de komende workations zijn*:

 

– donderdag 10 mei t/m zondag 13 mei 2018 (hemelvaart)

– dinsdag 15 mei t/m vrijdag 18 mei 2018

– zaterdag 19 mei t/m dinsdag 22 mei 2018 (pinksterweekend)

– donderdag 27 september t/m zondag 30 september 2018

– maandag 1 oktober t/m donderdag 4 oktober 2018

 

Jouw investering is € 1.447 excl. btw.  Neem je een (zaken)partner mee dan betaal je samen slechts € 2.497,- ! Dit is dus slechts € 1.248,50 pp. Deze investering is natuurlijk een bedrijfsinvestering en kan fiscaal worden afgetrokken. Afhankelijk van je omzet betaalt de fiscus je 30-50 % terug. 

Je krijgt voor deze investering, naast de persoonlijke intensieve begeleiding van mijzelf, vele extra’s:

 • Een zeer uitgebreid naslagwerk waar je later alles nog eens op je gemak in terug kunt lezen
 • Elke dag koffie, thee, water en een heerlijke griekse lunch
 • Heerlijk gezamenlijk diner op een avond naar keuze, inclusief drankjes
 • De zee op een paar kilometer afstand
 • Transfer van vliegveld Chania naar je verblijfplaats in Vamos

Daarnaast hebben we in de maand voor vertrek een gezamenlijke kick-off meeting per skype, met alle deelnemers. Tijdens deze sessie kan elke deelnemer kort vertellen wie hij/zij is en doet, en zullen we de workation met elkaar voorbespreken. Een eerste kennismaking dus eigenlijk.

*De workation gaat door met minimaal 4 personen. Er is ruimte voor 10 personen, dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Praktische informatie

Wat heb je daar verder nodig?

Meestal is het al mooi weer op Kreta. Een korte broek en zwemkleding is daarom aan te raden. ‘s avonds kan een vestje nodig zijn. Een laptop met wifi is erg handig. Eventueel kan je er ook voor kiezen op op je tablet of telefoon te werken.

Je kunt overal in de omgeving pinnen.

Er zijn diverse mooie appartementen te huur in Vamos via Air BnB, de meeste met zwembad. Deze kosten tussen de 45 en 70 euro per kamer per nacht. Lakens en handdoeken worden door hen verzorgd. Vaak kan je ook een strandlaken lenen (dit kan je het beste even checken).

Een retourticket van Amsterdam naar Chania of Amsterdam naar Rethimho kan je vaak heel voordelig vinden. Reken op een bedrag tussen de 200 en 400 euro.

Kreta is niet duur, een maaltijd zal, inclusief drankjes tussen de 20 en 40 euro per persoon kosten.

Ga je een auto huren dan is een geldig rijbewijs nodig en een creditcard die gebruikt wordt in geval van schade. Het gedrag op de weg in Griekenland is anders dan in Nederland. En de weg naar Vamos is bochtig/bergachtig. Ik vind het zelf prima om daar te rijden, helemaal niet eng, maar dat kan je het beste voor jezelf bepalen.

Je kunt met de bus vanuit Vamos naar bijvoorbeeld het leuke stadje Chania. Een auto is wel handig als je andere uitstapjes wilt maken.

Heb je vragen over de workation? Stuur gerust een mailtje of bel me op 06-54626631.

Even voorstellen…

Janke Papa - online marketeer

Mijn naam is Janke Papa.

Ik leer zelfstandige trainers, coaches en consultants om beter gevonden te worden door hun doelgroep, door middel van Personal Branding en online marketing.

Door mijn jarenlange ervaring als marketeer en branding expert kan ik zelfstandigen leren om die klanten te krijgen die het beste bij hen passen. Ik gun het iedereen om de kracht van Personal Branding te ontdekken. Hierdoor word je namelijk beter zichtbaar en herkenbaar voor je doelgroep, wat je leukere klanten en meer zelfvertrouwen in je werk oplevert. Verder zal je ontdekken dat met net zo hard werken de omzet stijgt.

Ik ben dol op reizen en op het ontdekken van nieuwe, unieke plekjes op deze wereld. Deze werk-vakantie brengt ons naar zo’n unieke plek! Ik vind het geweldig om jou hierheen te brengen en je niet alleen te helpen met je bedrijf maar je ook te laten genieten van het prachtige Kreta.

Wil je eerst nog even contact met me? Om te sparren of de workation geschikt voor jou is? Of omdat je speciale wensen hebt? Je kunt me altijd bellen op 06-54626631 of mailen naar janke@hetplan.info

Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. De workation gaat door met minimaal 4 personen. Er is ruimte voor 10 personen, dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Wij adviseren je voor de reis een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een goed adres hiervoor is assurantiekantoor Van der Goes.